Ne támogasd az állatkínzást!

Az egész egy sün fotójával kezdődött, legalábbis a "nagyközönség" számára. Egy fotó, amin még a teljesen amatőr is láthatta, hogy bárki bármit mondd az a süni nincs jó bőrben. Lassan mindennapossá válnak az ilyen fotók, így hajlamosak vagyunk a sok borzalom elkerülése érdekében inkább tovább görgetni. De ez nem megoldás!
tit001000_1_240x240.jpg

Ez a süni  tudta kívül arca lett valaminek. Valaminek, ami mélységesen lehangoló, elkeserítő és felháborító. Egyesek arcátlanul, tetteiket egyáltalán nem szégyellve vezetnek egy kávézót, ahol egzotikus állatokat lehet nyomorgatni. Jobb szó nem létezik arra, ami ott történik. Szerintem egy kisgyerek számára is egyértelmű, hogy az állatoknak ez nem jó. Az állatok egy része, mint a süni, éjszakai állat, így napközben 8-10 órában "simogatni" őket már önmagában kínzás. Ott vannak a zsákmányállatok is, nekik sem létszükséglet, hogy naponta több százan megfogdossák őket. Stresszelnek, ettől (is) megbetegszenek. A zsákmányállatok együtt élnek a természetben amúgy ellenségeiknek származó állatokkal, ez egyik fajnak sem jó. Icipici ketrecekben, terráriumokban élnek. Élnek? Nem. Sorra meghalnak, egy részük éhen hal, egy részük betegségekben hal meg, egy részük megszökik és úgy hal meg...

22519659_1081665575302924_8959495196803834107_n.jpg@Facebook
Hogyan lehetséges ez 2017-ben Magyarországon?
Ez az, amit senki nem ért. Pár nappal ezelőtt a hely (amit nem azért nem nevezek meg, mert félek, hogy a rendkívül szimpatikus tulajdonos majd beperel, hanem mert nem akarom reklámozni) felrakott néhány okiratot, melyek szerint minden állatuk egészséges. De a képeket látva, azért nem ez jutna elsőre eszembe. Csontsovány hüllők, kihullott szőrű wallabi, félig kopasz csincsillák, vemhes tengerimalacok.
@Facebook
A tengerimalacok egy helyre zárva a wallabi-val és a csüngőhasú malaccal. Kell-e magyaráznom mi történik azzal az egy kiló körüli/alatti tengerimalaccal, pláne a majd vélhetően nemsokára megszülető (ha a mama megéli) kölyök tengerimalac, akire rátapos a kenguru vagy a csüngőhasú malac? Szerintem nem kell.
22687716_1714510891894781_5333590793332949878_n.jpg
@Facebook
Minden állat megfelelő élelem és friss víz hiányában legyengülve, félhallottan kerül az asztalunkra kávézás közben. Előfordul, hogy ilyen olyan ok miatt az állatok lepottyannak az asztalról. Kell-e magyaráznom mi lesz a tengerimalaccal, aki vemhesen leesik egy kávézó asztaláról?
Tényleg ilyen helyen akarjuk meginni a kávénkat? Tényleg ilyen helyre visszük a gyerekeket? Tényleg csak itt tarthatjuk meg a gyerek szülinapi zsúrját? Szerintem NEM!
Azt nem javaslom, hogy írjatok a hely Facebook oldalára bármilyen negatív kommentet vagy akár "dühös fejet", mert rendkívül XXI. századi módon mindenkit törölnek, és tiltanak, aki bármi negatívat mondd. Amit mi tehetünk, az ha nem megyünk ilyen helyre! Elmagyarázzuk a gyereknek, a szomszédnak, a barátnőnknek, és mindenkinek, hogy miért NE menjen ilyen helyre!!