Tengerimalaccal az élet

Ne támogasd az állatkínzást!

Az egész egy sün fotójával kezdődött, legalábbis a "nagyközönség" számára. Egy fotó, amin még a teljesen amatőr is láthatta, hogy bárki bármit mondd az a süni nincs jó bőrben. Lassan mindennapossá válnak az ilyen fotók, így hajlamosak vagyunk a sok borzalom elkerülése érdekében inkább tovább görgetni. De ez nem megoldás!
tit001000_1_240x240.jpg

Tovább olvasom

Ma van a Hontalan Állatok Világnapja

Nagyon régen nem került már bejegyzés erre az oldalra, ennek számos oka van, nem untatlak most titeket ezzel, inkább leírnám mi minden történt velünk azóta. Eli és Lori utolsó posztom óta már túl vannak második szülinapjukon is, kicsit túlsúlyosak a doktorbácsink szerint, Lorinak van két kisebb petefészekcisztája, de ezt egyelőre nem kell kezelni, három havonta járunk "taperolós kontrollra", ez elegendő. Házi malacállományunk tavaly december közepén plusz két fővel bővült. A Magyar Tengerimalac-védő Közhasznú Egyesületnek mindig szüksége van ideiglenes befogadókra, így került hozzánk Gigi és Goldy, akik ma, a Hontalan Állatok Világnapján be is mutatkoznak nektek.

Tovább olvasom

Csepeli mentőakció

Gondolkodtam rajta egy darabig megírjam e ezt a történetet vagy inkább ne. Végül arra jutottam megírom, hátha mások is tanulnak belőle valamit. Én tanultam. Több dolgot is. Tapasztalatokat is szereztem, jót és rosszat is. Régóta figyelem a  Magyar Tengerimalac-védő Egyesület munkáját, egy ideje már besegítek amiben tudok, most hétvégén azonban a közepébe csöppentem az eseményeknek. Részt vettem az első mentésen, ami talán a legnehezebb, és egyben legfontosabb feladata egy állatvédő egyesületnek. Ám sajnos a törvények (jelenleg) nem igazán segítenek, ugyanis amíg nem sérül meg egy állat ténylegesen (mondhatnám, hogy amíg nem folyik vér) addig a hatóságoknak nincs igazi joga beavatkozni. Itt nem folyt vér (szerencsére), de mégis azt kell mondjam állatkínzás történt, hiszen a malacok étlen-szomjan, egy pisis kartondobozban éltek. Ki tudja mióta... A jó hír, hogy már az Egyesület gondozásában vannak, megkezdődött felerősítésük, idővel pedig igazi, szerető gazdihoz kerülnek majd.

1312143143-ay98rg.jpg

Tovább olvasom

Mit NE adjunk a tengerimalacnak?

Amikor elindítottam ezt a blogot, sok téma felmerült a fejemben, de akkor még nem gondoltam, hogy egyszer arról fogok írni mit NE adjunk a tengerészünknek? Vagy mit NE csináljunk, ha egészséges, boldog malacot szeretnénk? De annyi furcsaságot olvastam az elmúlt hónapokban, hogy úgy gondoltam ideje megírni ezt a bejegyzést. 

tit001000_1_240x240.jpg

Tovább olvasom